Ce inseamna sa fii roman?

Dragii mei romani,ma bucur sa va vad patrioti, chiar daca este vorba de o singura zi din an. Sunt fericit ca toti stiti ce e de facut pentru a scoate tara din impas, dar din pacate, practica ne omoara. Mi se umple pieptul de fericire cand se spune „mandru ca sunt roman”, dar oare e pe bune?

Stiti de ce sunt eu mandru ca sunt roman? Sunt mandru de parintii ce au avut curaj sa plece in strainatate, pentru ca familiile lor sa razbata in tara! Sunt mandru de curajul copiilor ce cresc frumos, fara a avea familie unita, sau chiar familie! Sunt mandru de cei ce evolueaza sub culorile tricolorului, chiar daca o fac sub forma de voluntariat semi-fortat! Sunt mandru de cei ce inca indraznesc sa fie cinstiti, chiar daca e din ce in ce mai greu! Sunt mandru de parintii ce isi incurajeaza copii sa studieze la cele mai mari universitati din lume, si isi dedica viata pana in acel punct pentru reusita celor ce le vor duce numele mai departe! Sunt mandru de bunicile sarace lipite pamantului, care tot si-ar rupe de la gura pentru altcineva sarman (nu pentru ca au mult, ci pentru ca stiu cum e sa nu ai!). Pentu mine, ei sunt EXEMPLELE DE MANDRIE NATIONALA! ROMANII SIMPLI CE NU UITA DE UNDE AU PLECAT!

Sa fii capabil cumva, sa induri ca esti considerat tigan doar pentru ca ai pasaport romanesc. (Am avut campionate internationale in care cei din alte tari nu au vrut sa schimbe maieul cu mine la final de competitie, doar pentru tara in care m-am nascut.) Tigan?! De ce? 

„Romanul nu ingenuncheaza in fata nimanui, decat in fata lui Dumnezeu.” Nimic mai adevarat, de asta inca stam in picioare in ciuda greutatilor, si ni se face pielea de gaina cand auzim imnul! Pentru ca suntem tari de caracter, si nu ne doboara orice fraier ce ne subapreciaza! Romanul mereu s-a ridicat de jos, mereu a dovedit ca e capabil! 

Dragul meu roman, descurajat de situatie sau nu, pe cat de mult imi iubesc tara, pe atat de mult iubesc puterea ta. Sa nu pleci capul in pamant in fata nimanui, nu e timp de asa ceva. Ai prea multe de dovedit celor ce nu cred in tine. Succesul tau le va pleca lor capetele!

Cu capul sus in tara mea. „Te iubesc asa cum esti, dar promit sa te schimb.”  #TrezireaRomania 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s