DESPRE LIKE-URI PE SOCIAL MEDIA

Astazi vreau sa va vorbesc despre nenorocitul ala de buton care ne controleaza vietile intr-o maniera din ce in ce mai categorica. Despre moneda de schimb ce ne alimenteaza imaginea, dar cel mai rau ne alimenteaza ego-ul.  

Ba cand intri pe profilul unei gagici frumoase de sa te bage in depresie dar are sub 100 de Like-uri la pozele de profil, ii dai unfriend. Iti scade cota daca afla cineva ca vorbesti cu o asemenea persoana indiferent ca e Miss Univers si de abia a intrat pe Facebook de doua zile. Nu se face asa ceva si judecam imediat. Ca si asta am invatat sa facem foarte bine. Sa ii judecam pe toti in functie de social-media. 

*Am auzit persoane care au fost angajate in functie de nivelul la care se aflau cu pagina personala de Facebook si Instagram. Altfel nici nu stateau la discutii. Incredibil cum un buton te defineste in ziua de astazi in societate.*

Ca vorbim de butoane. Tineti minte ca atunci cand eram mici, ne dadeam like-uri in prostie intre noi, pentru ca asta ni se parea noua amuzant? Acum treaba e diametral opusa. „Cine esti tu ma sa iti dau eu Like tie?” spun majoritatea, (de parca le scade virilitatea pentru un asemenea gest). Mai nou trebuie sa meriti sa primesti Like. Pentru ca nu se dau Like-uri in functie de ce anume postezi. Se dau Like-uri in functie de cine esti si cum arati. 

Noroc cu aprecierile virtuale. Altfel multi dintre voi ar muri cu ea in mana. Bine oricum o sa muriti cu ea in mana pentru ca tintiti mult prea sus si alimentati femeile etalon cu aprecieri si mesaje stresante si insistente, fara a ajunge nicaieri. Invatati sa scrieti corect gramatical ca poate aveti o sansa in plus. (E frumoaso, nu frumoas-o).

Cand mergem pe strada, ne cunoastem toti de pe Facebook, dar nu ne salutam niciodata. Ba mai mult, ne mai si uitam urat unul la altul gen „cine dracu esti ma tu sa te uiti la mine cand tu ai 150 de Like-uri la poza de profil?” Treaba asta e penibila rau de tot. Ori se intampla ce am zis mai sus ori nu mai suntem capabili sa articulam doua cuvinte in viata reala. Stiti voi ce e viata reala. Momentul ala cand ni s-a terminat bateria la telefon si vorbesti cu cei din langa pentru ca nu ai incotro. 

Acum toti au dreptul la o opinie si ne-au ajuns modele toate pirandele si toti ratatii. De ce? Pentru ca noi ii promovam. Ne place penibilul, ii apreciem, ba chiar ii si distribuim.  In curand o sa se voteze viitorul tarii direct din online. Va dati seama la cati prosti sunt in Romania, ca ne-ar fi presedinte Mihai Traistariu?

Nu stiu ma ce sa mai zic. Facem totul pentru Like-uri. Ne ajutam prin Like-uri. Lumea divorteaza din cauza Like-urilor. Iubim sa primi Like-uri si de asta postam incontinuu. Ne hranim cu Like-uri si usor-usor, ne pierdem prieteni din cauza lor. 

Mai sunt multe de zis, dar ma gandeam ca ma veti ajuta voi cu alte exemple. Iar eu va voi da Like. 

Va rog sa imi dati Like la articol. Si Share. Ati promovat atatia dobitoci. Unul in plus nu strica. 

Facebook: Dimitris Rasty

Instagram: el_grekoo 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s