EFECTUL KUTI NANDOR

Kuti Nandor, jucator de baschet la Universitatea Cluj, regasit acum cativa ani cel mai des in propozitia „Cine pana mea e Kuti Nandor.”

Pentru cunoscatorii baschetului romanesc din categoria celor inapti, sa va zic ce stiu eu despre Kuti Nandor.

Originar din Saint George secuiesc, Kuti a aterizat la Cluj pe la U14. Mi-a sarit in ochi faptul ca, desi era inalt, juca pe 1-2. Super curaj si super ochi format in pepiniera clujeana. (Nu cum s-a ajuns cu Coconea pe pozitia 4 in capitala cough cough).

In primii ani, Kuti era de observat inca de pe atunci. Si in teren unde era cam singurul care ridica bostanul din pamant, si in afara lui, cand alerga dupa masina lui Cenean sa dea cu capul in pumnul lui.

Daca va gandeati ca l-a lovit norocul pe ungurel si a ajuns ca prin minune unde e acum, iertati-mi exprimarea dar faceti umbra aiurea pamantului. Omu’ in timpul cantonamentelor de la lot, se trezea la ora 6 sa isi faca programul de flotari, abdomene and stuff. Mai face cineva chestia asta? Nu. Nivelul baschetului e de toata jena? Da. Si jucatorii au partea lor de vina. Sa revenim la serif.

E tare pe mental si s-a maturizat mult mai repede ca toti cei din jurul lui. A stiut ca de la cei mari are de invatat si a muncit. Mult si eficient. Daca ma intrebati de unde stiu asta, iar sunteti dobitoci.

Eram in cantonament cu lotul de U20, Kuti fiind cu doi ani mai mic, era bineinteles la U18. *Cantonamentul lor incepea cu 2-3 saptamani mai tarziu. El a inceput pregatirea separat in acelasi timp cu noi. Fara dar si poate isi merita si banderola de capitan si rolul de lider.

Sa nu credeti ca nu are si el partile lui proaste. Anul asta a fost anul lui. A castigat totul cu U, a promovat cu U20 si a rupt gura targului la EuroBasket. Avantajul lui, pentru ca a fost considerat un underdog sau bulanos. Trebuie sa isi diversifice bagajul tehnic, mai ales Shoot-ul.

Efectul Kuti Nandor? Fara aportul lui, lotul U20 o lua in freza, Clujul nu mai defila si acum mai multi oameni au oo sa investeasca in juniori.

Felicitari Cluj, felicitari Kuti Nandor. FRB are de facut niste plecaciuni.

Puneț mana si deschideti ochii. Investiti in copii, pentru ca ei sunt viitorul. Ei va pun temelia. Si la casa si la club. Si benzina la SUV.

Mai sunt multe de spus dar mai bine vi le arata Nandor la tv.

Aveti acum si raspunsul la intrebarea „Cine pana mea e Kuti Nandor.”

Stergeti-va balele fetelor.

Bravo Kuti.

#mitrisout

📸: Silviu Cristea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s