EDUCATIE, ARMA PROSTULUI

Ne tembelizam. Pe zi ce trece ne tembelizam din ce in ce mai tare. Credeam ca este doar un trend trecator dar vad ca s-a ajuns intr-un punct al procesului in care ne dorim sa fim asa. Membri ai partidului PMTR. M de la Mandru.

Ultima picatura din paharul meu de 10L a fost de curand, dupa ce surioara mea a avut sedinta cu parintii. Ea in clasa a V-a are 3 sau 4 materii optionale-obligatorii si inca multe materii inutile care o tin 28 de ore la scoala saptamanal, inca 13-16 ore la teme plus doua ore de meditatii la engleza. Visul ei este sa practice dansul de performanta la Anturaj, dar nu o poate face pentru ca are muzica, desen, religie, romana-religie, orientare in spatiu (sau cum s-o numi) si educatie civica obligatorii.

*Am dat aceste ore exemplu aleatoriu, sunt mult mai multe ore care suna bine si nu au relevanta pe viitor, daca nu mergi pe specific.

Pana acum tot ce am spus, in ochii vostri se vede cam asa „bla bla bla asta a innebunit, bla bla ce e aia ora de orientare in spatiu bla bla bla copilul trebuie sa invete cat mai mult si sa pompeze in el ca asa ajunge bine in viata.”

Engleza din scoli este sub nivelul pe care copiii il au deja. Matematica de clasa a V-a actuala eu am facut-o la inceput de clasa a VII-a. Daca esti de alta religie, esti obligat sa ramai la ora si sa nu ai o alta activitate, iar daca ai 16 materii, ti se va calcula media totala si va fi impartita la 15. In dreptul religiei va fi „-„.

Dupa o zi, am stat si am reflectat cam cat de multa informatie nula am acumulat la scoala, si cate lipsuri am pe alte parti. Nu am invatat ce trebuie sa fac la un interviu, cum sa socializez mai bine, habar n-am ce e aia empatie, ce sunt alea taxe, cum pot fi un tata bun sau de ce inca disconsideram sexul femeiesc.

Bineinteles ca suntem o tara de inculti tari in gura si hoti. Uitati-va cum crestem. Uitati-va cum suntem incurajati sa ne uram unii pe altii. Uitati-va ca nu mai exista prietenii, devotament sau iubire. Toate astea au fost inlocuite cu Bravo ai Stil si Mireasa pentru fiul meu. De ce?

Conform premizei cum ca totul este roz iar Dimitris un idiot, in 2017 elevii romani inca sunt pedepsiti daca au parul lung, cercei, tatuaje sau orice alta tentativa proprie de exprimare. *In salile de clasa este frig. Copiii isi pun bluze pe ei. Dirigintele la sedinta cu parintii le spune parintilor sa le cumpere bluze de alte culori. Nu ai bani de bluza culoare comunista, ai plecat acasa la mami. Invatamantul romanesc modern. PCR

Un copil trecut prin 12 ani de invatamant invata la perfectie urmatoarele lucruri. Sa manance fara sa se vada ca mesteca, sa vorbeasca fara sa i se miste buzele, sa copieze fara sa-l tradeze figura si sa bea la baluri fara sa fie prins. Sunt amintiri frumoase si pentru unii abilitati impedios necesare supravietuirii, dar de ce?

Astazi la TV se dezbatea o lege prin care sa obligi absolventii de liceu sa ramana in Romania, pentru ca au beneficiat de 12 ani de gratuitate. Ati innebunit? Acum vreti sa fortati copiii la 8-10 ore zilnice de facultate si la inca 4 ore zilnice de job part-time pentru a putea supravietui prin forta majora? Asa ne invatati sa si furam. Si apoi sa plecam in afara tarii.

In Romania, educatia chiar este cea mai proasta varianta de supravietuire. Daca nu intelegeti ce vreau sa spun prin asta, imi dari dreptate in tot ce am scris mai sus.

Ca de obicei, scriu mult mai pe scurt si mult mai simplu decat ar fi cazul. Ca sa intelegeti.

Daca aveti cum sa-mi completati articolul, va rog sa o faceti pe propriile pagini, cu hashtag-ul #faraviitor.

P.S: Ati observat cate greseli sunt strecurate in acest articol?

#MitrisOut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s