INDEMN LA CUGETARE

Acest articol nu are legatura cu evenimentele din ultima vreme din Romania. Are legatura cu faptul ca ne place sa dam din gura mult si sa nu facem nimic.

Cu siguranta ati observat faptul ca fiecare roman in parte se considera cu un cap peste cei din jur. Toti sunt niste dobitoci in jurul nostru si noi suntem exceptia de la regula. Vrajeala asta de gandire a facut mai mult rau decat ne-am putea imagina. De ce?

Pentru ca ne furam caciula singuri la nesfarsit. Criticam tot ce se intampla in jurul nostru si ne consideram salvatorii mapamondului. Teoretic. „Daca eram eu acolo, vai ce le faceam”, „Astia sunt niste idioti indolenti. Tot ce stiu sa faca e sa fure. O ia tara razna dom’le” sau preferata mea din ultimul timp „mentalitate de om sarac, n-ai ce face.”

Ba si eu critic, inclusiv acum dar o sa se ia tot ce spun in nume de rau, nu va fi categorizata drept critica constructiva. Inca un motiv sa imi mai sparg si eu cateva oale cu cineva pe gratis. Si asa nu am ce sa facem cu vietile noastre mai bun, asa ca hai sa ne bubuim toti.

Pe de alta parte, noi fiind toti niste persoane cu o super coloana vertebrala, super cititi si calificati in orice, empatia si intelegerea nu e o varianta. Degeaba esti tu empatic si intelegator pentru ca e ceva dubios intr-o asemenea atitudine. Mai rau faci incercand sa fii empatic pentru ca nu vei fi crezut. Varianta profi de reactie e sa dam in cap preventiv. Pai daca voia respectivul sa lasi garda jos pentru cateva momente si sa te fure?

Eu am doi prieteni cu care vorbesc orice si suntem acolo unul pentru celalalt. Ne bubuim si noi des dar la final macar unul da dovada de barbatie si spune „scuze oaie, o sa remediem totul”. Si se remediaza indiferent de situatie. Pentru ca exista incredere. Si imi place sa ma laud ca am tovarasi calitativi. 2 cu care faci treaba.

Ne e frica tuturor sa nu ne luam tepe, sa fim raniti sau dezamagiti. Dar toti facem asta. Voluntar sau involuntar. Asa ca, de ce ne plangem. Aproape de fiecare data ne meritam soarta.

Ar trebui sa judecam situatiile din punct de vedere obiectiv, pentru ca de fiecare data suntem sau ne dam victime. Dar cu totii gresim in abordarea situatiilor. Si ne pierdem verticalitatea sau si mai rau, apropiatii.

Frazele de genul „Imi pare rau dar e vina ta” nu se pun. Orgoliile ieftine nici ele.

Sper sa fiti capabili sa intelegeti aceste randuri.

#MitrisOut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s