DE CE DEVENIM UN POPOR DE TARANI IEFTINI. 1/2

Incep sa cred cu tarie faptul ca Romania este tara tuturor posibilitatilor, nicidecum America. Ei sunt mai puternic mediatizati. De la ei pleaca trend-urile si puterea de evolutie. Noi fiind un popor ex-semi-actual-comunist, reinventam gaura de la covrig si apa calda la nesfarsit.

Am facut comparatia cu SUA pentru ca, de pe Henri Coanda incolo, we don’t know how to say, because our romanians, over the borders no need to be compared with low people from here. Nici nu ii poti condamna sincer, ba chiar undeva acolo in noi ii admiram ca au curajul sa o ia de la capat intr-un loc mai bun. Ba sincer, bravo lor.

De acum, astia care au ramas aici, mai ales astia tineri, cum facem sa ne dezvoltam avand in vedere ca ti se cer 22 de ani de experienta la 18?

Chiar asa, va dati seama ca noi suntem crescuti pe un anumit calapod si toti se roaga sa ajungi un om slab spre mediu?

*Facand o paranteza, am vazut zilele trecute un interviu cu un super doctor roman de 10 ani in Germania, spunand de ce imediat dupa ce a terminat facultatea a plecat instant de aici. „La Medicina, am fost invatat cele mai moderne tehnici, am avut cei mai buni profesori, practica mi-a fost usor sa o aplic. A venit momentul in care am devenit medic cu norma intreaga si eram obligat sa ma desfasor intr-un ambient demn de Epoca de Piatra. Nu poti face minuni cu un bisturiu improvizat acum trei generatii.”

Pe sistemul de educatie nu putem da vina in totalitate. Daca vrei sa inveti ceva, o faci. Problema este ca ajungi cu doua-trei diplome trudite la subrat si intri in Epoca de Piatra. Mentalitati vechi, chiar comuniste, deprinderi gresite, salarii mai mult decat insuficiente si ambient incapabil de a intelege ca nu se mai sta de 30 de ani la coada pentru mancare pe cartela.

Daca vreti sa plecati, plecati. Tara va deveni din ce in ce mai corupta, mai saraca si vom vinde absolut totul strainilor. Cine poate trai cu indiferenta pe acest subiect, drum bun va dorim. Cine pleaca si are ca vis sa se intoarca destul de capabil incat sa fie auzit, noi va vom sprijini.

Cum facem cei care vrem, dar nu se poate? S-ar putea sa am eu un raspuns destul de pertinent.

Vineri la ora 20.00

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s